Tuesday, 30 April 2013

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini.
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya :

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH :
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


Friday, 26 April 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4 
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog  :

2. Like fan page :


 3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah : 

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!

Thursday, 25 April 2013

Mini Segmen by Nurirwane



CARA-CARA MENYERTAI:

1- Buat entry bertajuk "Mini Segmen by Nurirwane"

2- Copy banner atas dan letak kat entry, jangan lupa backlink ke entry ini.

3- Tag minimum 3 rakan blogger.

4- WAJIB buat semua syarat (AKAN DI PERIKSA!)

5- Sertakan link facebook anda di entry anda buat.
 
 
TAG
 
http://alvas-87-contest.blogspot.com/
 
http://azatiesayang-contest.blogspot.com/
 
http://aliyatralala.blogspot.com/


OHSEM Giveaway by Ayna



Di mana ada gula di situ ada semut

Di mana ada Giveaway di situ ada peserta

Di mana ada Hadiah di situ ada pemenang  

GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE



Hadiah-hadiah untuk peserta
Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2

Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..

Pemenang dipilih dari :
1. Top referrel dapat 2 hadiah
2. Cabutan Tangan

Mudah Giveaway By Iezwa Razk




Hadiah :-
Topup RM 5 - 6 Pemenang
Keychain Felt - 2 Pemenang
Blog Review - 4 Pemenang

Molicious Giveaway By Nurul Ezatee



Cara - Cara Nak join :-
  • Buat Entry tentang giveaway ni .
  • Tajuk entry mestilah " Molicious Giveaway By Nurul Ezatee "
  • Dalam entry mesti ada banner giveaway ni .
  • Copy Banner
  • Nak tag boleh, taknak tag pon boleh
  • Hantar url entry korang kat sini .

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY


SYARAT-SYARAT
 
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : I LOVE BLOGGING
3. Tajuk SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY 4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini
 
 


Bubbly & Associates Giveaway

 
 

Wednesday, 24 April 2013

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala



Pemilihan Pemenang  :
Top Refferal 1x
Random.org

Pembahagian Hadiah :

Top Refferal 1x
Telekung Travel
Random.org
Baucar 10% & Aksesori
Baucar 10% & Aksesori
Baucar 10% & Topup RM5
Baucar 10% & Edit Blog
Baucar 10% & Member ID (Bronze)
Member ID (Bronze) & Sabun Susu Beras
Member ID (Bronze) & Sabun Susu Beras
5x Shiseido Black Mask & Sabun Susu Beras
5x Shiseido Black Mask & Sabun Susu Beras
Sabun Susu Beras

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2


Hadiah :
Topup RM5 x 5 topup

Saturday, 20 April 2013

Makan- makan Giveaway by miratul Reyyah



SENARAI HADIAH / MAKANAN/ JAJAN/KEREPEK.. hehe

Kek Lapis Sarawak x 1
                                                            
Popiah Perisa Keju x 1
                                             
Popiah Simpul Kasih x 1

 Kacang Telur x 1

Maruku x 1

Kuih Sepit x 1

Kuih Lidah x 1

Friday, 19 April 2013

MINI GA 2



SYARAT
1. Buat Entry,Tajuk dan letakkan banner (backlink)
2. Tinggalkan url entry (url blog tidak di terima)
3. Yang belum follow blog ni..sila follow dulu ye
4. Nak tag rakan digalakkan tapi tak wajib ye :)

Thursday, 18 April 2013

Mini GiveAway by ainamansor.com


Bismillahirahmanirrahim


 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif


Langkah mudah untuk join:

1. Klik link 1 dan 2, tunggu sampai habis loading! Kalau tipu, tak berkat oooo :p

2. Follow Aina Mansor, Sheila Salim, Normi Nieza, Farah Waheeda, Budak Vanila dan Adam Faiz

3. Add to G+ Circles +Aina Mansor , +Farah Waheda Wahid dan +Normi Nieza

4. Like page

5. Buat entri bertajuk Mini GiveAway by ainamansor.com

6. Copy coding yang disediakan dan pastekan ke dalam entri


7. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen ini SAHAJA!


Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak :)

Senarai hadiah:
Top referral
URL blog akan diblast kepada 10,000 cbox menggunakan software Referrer X
Kelebihan : UV akan meningkat dan follower akan bertambah

Random.org
Blog review x 5 - Farah Waheeda
Topup RM5 x 2 - Normi Nieza
Blog review - Budak Vanila
Topup RM 10 x 1 - Sheila Salim
Blog review x 3 - Sheila Salim
Banner blog x 2 - Adam Faiz
Tapak iklan x 2 - Adam Faiz
29/3/2013 - 29/4/2013

GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA"


 
 
 
kina meletakkan nama giveaway ini sebagai  "GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA"
 adalah kerana.......(lengkapkan ayat anda)


Segan-silu nak bagi hadiah kat pemenang.. :)


giveaway segan silu by kinara kinatara di taja oleh 
Afie Qaisarah,Baju Muslimah Awanazstyle,EyQin AsyiQin,Qaseh FarraBlogspot, SyieraShiera, Heirizalieyana,YanaMissNick Collection,De' Wanie Scarf and Shawls,Ain Al-Khawlani,Tudung Bawal Trendy (Marsya Scarf),Sanvirus Owl,kak deqla,kak sue-rya,kak nurul.mama alya boutique, karukordjagaus, kak ayu,tudung 4u,Aimi Munirah,Shuhada Shah,Cyda Yusof.

Simple Giveaway By Azlan



 
Cara-caranya :-
  •  WAJIB buat satu entry tentang giveaway ini dan tampal banner yang comel diatas dan backlink ke entry ini.
  • Letakkan link entry anda tadi di ruangan komen entry ini
  • Tag 2 orang dan pastikan dia tahu 
  • WAJIB follow blog Alan
  • WAJIB Follow blog kesemua sponsor dan like fanpage sponsor
  • SUNAT follow twitter sponsor
  • WAJIB klik link tambahan  
  • Alan akan check semua diatas dan didapati ada kes penipuan automatik tak dapat hadiah walaupun layak
 

1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway





Hadiahnya:

Topap RM10 X 5 peserta terpilih ditaja sendiri oleh Khairil Mazri
Bloglist selama setahun di blogspot dan wordpress (akan datang).
Topap RM5 ditaja oleh Ina Zalina

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH



SYARAT2 :
* Korang mesti ada blog/FB
* Warganegara Malaysia
* Wajib follow blog INI
* Kalau ada Twitter kena follow SINI
* Like SINI & SINI & SINI
 
 
JAWAPAN  

48

2ND GIVEAWAY BY ZEEQA

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Happy_Birthday!.png
 
 

2ND GIVEAWAY BY ZEEQA

 

Syarat syaratnya
  1. Follow blog zeeQa ( wajib ) 
  2. Follow blog atau Like Fanpage atau Follow Twitter semua sponsor ( wajib ) 
  3. Letak banner buruk yang diatas dalam entry korang dan backlink banner tu.
  4. Dateline Giveaway pada 7 MEI 2013
  5. Pemenang dipilih berdasarkan ENTRY YANG MENARIK dan dipilih dengan menggunakan Random.org
  6. Senarai peserta akan diupdate setiap hujung minggu atau jam 12 malam. Ikut kelapangan masa yang zeeqa ada.
  7. Sponsor boleh join GA ini

 

 http://3.bp.blogspot.com/-ZFUNzBSgV-4/UQqeBprXorI/AAAAAAAAI04/mOlWknXbz28/s1600/Birthday-cards-happy-birthday-fanpop-users-549495_609_426.jpg


The 2nd Giveaway by Farah Arina



Syarat
1. Follow blog Farah *sidebar* dan like gambar INI *wajib bagi yang ada fb*
2. Buat entry bertajuk 'The 2nd Giveaway by Farah Arina' dan tempekkan banner + backlinkkan.
3. Tag 2 orang blogger dan pastikan diorang tahu, k.
4. Follow/like semua sponsor.


TAG
SURAYA
AZRIN

Sunday, 14 April 2013

SWEET LIZAHANUM'S GIVEAWAY "Suka-suka nak bagi hadiah...........




Syarat-syarat penyertaan:


1. Terbuka kepada semua follower lama dan baru

2. Buat n3 bertajuk -SWEET LIZAHANUM'S GIVEAWAY "Suka-suka nak bagi hadiah..........."....anda nyatakan hadiah mana yang ANDA paling suka kalau dapat SURPRISE HADIAH dari orang2 tersayang ataupun secret admire.

3. Copy paste gambar di atas dan linkkan ke blog SWEET LIZAHANUM

4. Tuliskan APA HADIAH YANG PALING ANDA SUKA kalau ada yang bermurah hati nak bagi HADIAH pada ANDA,kalau ada gambar HADIAH IMPIAN anda itu,boleh letak sekali.


5. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen.. Kalo tak boleh komen di bawah n3 ini,tinggalkan jejak anda kat ruangan CHAT tu pun boleh....

6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 20 APRIL 2013.
Surprise HADIAH akan menanti ANDA  untuk 4 Orang yang berjaya menawan hati Liza untuk di pilih sebagai pemenang bertuah.





hadiah yang sangat-sangat syikin suka ialah.... jeng..jeng..jeng..

syikin suka chocolate.. bila makan chocolate.. rasa sangat tenang..
menikmati chocolate sangat nikmat..
yang paling best cadbury la..

Friday, 12 April 2013

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani






Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan  silaturrahim sesama  blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen. 

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.





Mega Topup Giveaway by Incik B & SS



Syarat dan Cara Penyertaan :

  • Warganegara Malaysia dan mempunyai blog.
  • Wajib follow blog SS dan blog INCIK B untuk mengetahui perkembangan GIVEAWAY.
  • Wajib klik iklan ni SATU | DUA *akan diperiksa*
  • Wajib follow dan like semua sponsor.
  • Buat satu entry bertajuk 'Mega Topup Giveaway by Incik B & SS'
  • Letakkan banner diatas dan linkkan ke entry ini. *wajib*
  • Tinggal link entry *bukan link blog* di ruangan komen. jangan tinggalkan link entry di kedua-dua blog, pilih salah satu sahaja.

Small Giveaway #3 by Ninaa



SYARAT-SYARAT

1. Buat 1 entry bertajuk "Small Giveaway #3 by Ninaa" , 
2. Tempek banner dalam entry dan backlink ke entry Ninaa
3. Like Sini ---> 
4. Klik Sini |--> LINK 1--> LINK 2--> LINK 3 (habis loading WAJIB SEMUA)
5. Publish kan Link Entry anda di kotak komen , tempat lain x diterima

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

FIRST GIVEAWAY BY MIZ RIZHANI





Syarat-syarat:
1)Mempunyai blog.
2)Follow blog NI dan like NI untuk mengetahui perkembangan GA.
3)Like dan follow sponsor-sponsor(jujur ye)
4)Buat entry yang menarik dan backlink ke entry ini.
5)Kalau rajin tag la kawan dan letak banner di blog(mana tau ada hadiah)
6)Tinggalkan link andatentang GA di bawah entry ini.(komen).


Nota kaki: 
-Menggunakan pakcik random dan saya sendiri.
-Top referral akan memenangi hadiah yang istimewa(akan diupdate)
-Sponsor pun boleh join.
-Pemilihan pemenang berdasarkan entry dan blog yang menarik.Entry menarik tu ikut korang la nak buat macam mane..lari jauh dari segmen ni pun tak pe..Asalkan menarik(peluang dapat hadiah yang ohsemm lagi tinggi)..Tapi kalau malas,copy jela banner tu...



Blog

Eymasu / Radhiah / Atien / Cik Harty / Yaya /  Ain / Wan / Fathin / Aina / Amieza / Yana / Monolog /Saidatul / -Penambahan sponsor

Twitter

Syiera / Atien

Contest

Like sini dan sini jugak.*Contest tamat.

Page